Konya







Konya Şehri İsmini Nerden Alır Turizm de Nasıl Bir Şehirdir

Konya'ya ilk yerleşen Hititlerdir. O zamanki adı bilinmiyor.

Frik, Asur, Lidya, Pers, Makedonya, Roma, Selçuklu, Osmanlı egemenliklerinde kaldı. Bir dönem Anadolu Selçukluları'na başkentlik yapmış zengin bir tarihe sahip şehirdir.

M.S 47, 50 ve 53 yıllarında Hıristiyanlar şehre ''İsa'nın Tasviri'' anlamına gelen ''İkonyum'' adını verdiler. 803 yılında Harun Reşid'in komutanlarından Yazid Bin Muhallit şehri ele geçirince Arap-İslam devleti İkonya adını ''Kuniye''ye çevirdi. Bu isim Selçuklular döneminde Türk diline uygun biçimde Konya olarak yerleşti. Şehir bu dönemde altın çağlarını yaşamış bir çok alim yetiştirmiştir.

Adı Konya ile özdeşleşen ''gel gel ne olursan ol gel binkere tövbeni bozsan da yine gel'' diyerek Dünya'ya seslenen Mevlana Celaleddin Rumi bunların başında gelir.

Konya şehri Osmanlı zamanında da altın çağını sürdürmüştür.

Konya günümüzde görülmesi gerekilen tarihle modernliğin iç içe geçtiği güzel bir şehirdir. Mevlana Türbesi Dünya'nın her yerinden ziyaretçisi gelen bir müze halini almıştır.

Konya şehrinin etli ekmeği ve mevlana şekeri çok meşhurdur.

Kültür ve inanç turizminde Dünya'ca önemli bir şehirdir. Her yıl yapılan Şeb-i Arus Mevlana'yı anma törenleri çok renkli geçmekle beraber, Dünya'nın her yerinden gelen ziyaretçilerin katılımı ile kutlanmaktadır.

İç Anadolu Bölgesi Şehirleri

Çorum Şehri
Ankara Şehri
Nevşehir
Aksaray Şehri
Yozgat Şehri
Niğde Şehri
Eskişehir
Kırşehir
Sivas Şehri
Kayseri Şehri
Konya Şehri
0 Responses