Antalya










Antalya Şehri İsmini Nerden Alır Turizm de Nasıl Bir Şehirdir

Akdeniz kıyısında uzanan ülkemizin en güzel turistik illerinden biri olan Antalya'yı M.Ö II. Yüzyıl'da Bergama Kralallarından II. Attolos kurdu. O çağlarda çevrenin en ünlü şehri ve limanı Side'ydi. Kral Attolos çok uğraştığı halde Side'yi ele geçiremeyince seksen kilometre doğuda Antalya'yı kurdu.

Şehir önceleri ismini kurucusundan aldı ve Attaleia adıyla anıldı. Daha sonraları isim Adalia, Antalia ve en son Antalya şekline dönüştü.

Adı tüm Dünya'da çocuklara hediye getirmesi ile bilinen Noel Baba Antalya'da doğmuştur. Noel Baba adıyla anılan Noel Baba Kilisesi de Antalyada'dır.

Roma, Bizans ve Selçuklu egemenliklerinden sonra Yıldırım Beyazıt zamanında Osmanlı topraklarına katıldı.

Günümüzde Türkiye'nin turizm başkenti olan Antalya Dünya'nın da önemli turizm kentleri arasındadır.

Antalya Şehri mutlaka görülmesi gerekilen zengin bir tarihe sahip, modern ve Dünya'nın her yerinden turistlerin tatilini yaptıkları doğa harikası bir şehirdir.

Antalya şehri ve ilçeleri Dünya'nın en iyi otellerine, tatil köylerine ve Dünya'nın en iyi golf sahalarına ev sahipliği yapmaktadır. Son yıllarda peş peşe yapılan modern golf sahalarıyla golf turizminde de Dünya'nın önde gelen şehirleri arasında sayılmaktadır.

Akdeniz Bölgesi Şehirleri

Korkuteli İlçesi
İskenderun İlçesi
Tarsus İlçesi
Adana Şehri
Bodrum İlçesi
Isparta Şehri
Hatay Antakya Şehri
Kahramanmaraş Şehri
İçel Mersin Şehri
Burdur Şehri
Hatay Antakya Şehri
0 Responses