Kayseri








Kayseri Şehri İsmini Nerden Alır Turizm de Nasıl Bir Şehirdir

İç Anadolu Bölgesindeki İlimiz.

Önceleri Hitit İmparatorluğu'na bağlı olan Kayseri M.Ö altıncı yüzyılda Perslerin, üç yüz seksende Kapadokya Krallığı'nın eline geçti. O devirde şimdiki Kayseri'nin güney batısına düşen ''Mazaka'' adında bir şehir bulunuyordu. Şehri elegeçiren Romalılar ona Kayser, yani İmparator şehri anlamına gelen ''Kaysarea'' adını taktılar.

Latince olan bu ismi Araplar ''Kayseriye'' şekline çevirdiler. Yirminci Yüzyıl başlarına kadar şehrin adı Kayseriye diye yazılır, konuşma dilinde ise Kayseri şeklinde geçerdi. Cumhuriyetin ilanından sonra resmi ad olarak Kayseri kabul edildi.

Kapadokya ve Roma egemenlikleri altında kalan Kayseri'yi 1071 Malazgirt Zaferi sırasında Türkler ele geçirdi, şehir Anadolu Selçuklular devrinde altın çağını yaşadı. Bir süre Anadolu Selçukluları'nın başkentliğini yaptı. 1515'te ise Osmanlı topraklarına katıldı.

Kayseri şehri görülmesi gerekilen zengin tarihi yapıya sahip modern bir şehirdir.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes kayak merkezi Kayseri şehrindedir.

Kış sporları ve kış turizminde Erciyes kayak merkezi mutlaka görülmesi gerekilen doğa harikası bir yerdir.

Kayseri şehrininde sert geçen kış koşulları vardır.

Kayseri pastırması ve Kayseri sucuğu çok meşhurdur.

Kültür ve kış turizmi açısından Kayseri ilgi bekleyen önemli potansiyele sahip şehirlerimizdendir. Özellikle Selçuklu tarihini anlamak için ziyaret edilmesi gerekilen bir şehirdir.

İç Anadolu Bölgesi Şehirleri

Konya Şehri
Çorum Şehri
Ankara Şehri
Nevşehir
Aksaray Şehri
Yozgat Şehri
Niğde Şehri
Eskişehir
Kırşehir
Sivas Şehri
Kayseri Şehri
0 Responses