Bodrum







Bodrum İlçesi İsmini Nerden Alır Turizm de Nasıl Bir İlçedir

Muğla iline bağlı ilçe merkezi, ilçenin ilk çağdaki adı Halikarnasos'tu.

Bir süre Bizans Rodos şovalyeleri ve Menteş Beyliği'nin egemenliği altında kaldıktan sonra Kanuni Sultan Süleyman zamanında Rodos'la birlikte Osmanlı topraklarına katıldı.

Bir Efsane: Bodrum'un hemen yanında günümüzde ''Bardakçı'' diye anılan bir tatlı su kaynağı vardır. Bodrumlular buranın suyunu çok sever. Eski çağlarda Bardakçı'da cenneti andıran küçük, duru bir göl varmış. Mersin ve yabani sakız ağaçlarının çevrelediği bu gölün yemyeşil sularında bir su perisi yıkanır, Mersin ağacından yaptığı taraklarla saçlarını tararmış. Bir gün göl kıyısında çiçek toplarken yakışıklı bir delikanlı görüp gönlünü ona kaptırmış. O günden sonra gözlerine uyku girmez olmuş. Ancak bu çekingen ve sıkılgan delikanlıyı bir türlü yola getiremiyormuş. ''Bizi birbirimize kavuşturur'' diye Tanrı'ya yalvarmış. Tanrı dilediğini kabul edip peri kızının gövdesi ile delikanlının gövdesini tek bir bedende birleştirmiş. İki başlı tek gövdeli bu yaratığı görmek için insanlar akın akın Bardakçı'ya gelmişler. İki sevdalı ölünce de bu yapışık gövdeyi Bardakçı'daki bugün Kaplankaya adını taşıyan yüksek tepeye gömmüş ve birde anıt dikmişler. Göl suyu kutsal sayılmış, yöresinde evler kurulmuş ve böylece eski adıyla Halikarnasos yeni adıyla Bodrum doğmuş.

Ünlü tarihçi Heredot Bodrumlu'dur.

Turizm de Bodrum şehri görülmesi gerekilen zengin bir tarihe ve doğa güzelliklerine sahip güzel bir şehirdir. Bodrum diyince ilk akla gelen beyaz evleri çok meşhurdur.

Bodrum bugün Dünya'nın her yerinden gelen ziyaretçilerin tatil yaptığı bir kent konumunu almıştır.

Akdeniz Bölgesi Şehirleri

Isparta Şehri
Hatay Antakya Şehri
Kahramanmaraş Şehri
İçel Mersin Şehri
Burdur Şehri
Hatay Antakya Şehri
Korkuteli İlçesi
İskenderun İlçesi
Tarsus İlçesi
Adana Şehri
0 Responses