Hatay Antakya






Hatay Antakya Şehri İsmini Nerden Alır Turizm de Nasıl Bir Şehirdir

Hatay İli'nin merkezi Antakya'dır.

Tarih bakımından Antakya'nin geçmişi M.Ö dört bin yıllarına kadar uzanır. İlk yerleşen Hititler çevreyi uzun süre egemenlikleri altında tuttular. Daha sonra Makedonya Kralı Büyük İskender'in generallerinden Antigonos Kuzey Suriye'yi işgal etti ve Hatay ve çevresinin yönetimini ele geçirdi. M.Ö üç yüz yıllarında Makedonya Kralı Seleukoz bu yörede Antakya'yı kurdu ve şehre babasının ismi olan Antiokhia adını verdi. Zamanla büyüyen kent başkent halini aldı.

Yunanlılar, Romalılar ve Bizanslılar en güçlü dönemlerinde bile Antakya'yı ele geçiremediler. Antakya şehri zengin ve büyük bir ticaret şehriydi. Çin ve Doğu Türkistan'dan gelen kervanların kavşağındaydı.

Bizans, Arap ve Selçuklular egemenliklerine tanık olan bu güney şehrini 1515 yılında Yavuz Sultan Selim Osmanlı topraklarına kattı. Kısa bir süre Devlet alan Hatay Cumhuriyeti adı ile bilinen şehir daha sonra Hatay Devleti Meclisi kararıyla 29 haziran 1939 yılında ana vatan Türkiye'ye bağlanmıştır.

Hatay Antakya mutlaka görülmesi gerekilen zengin bir tarihe ve doğaya sahip, çok kültürlü, çok dinli ve bu dinlerin barış içerisinde yaşadığı mistik bir şehirdir.

Hatay Antakya şehrinin künefesi ve oruk adı verilen yemeği çok meşhurdur.

Kültür turizmi ve İnanç turizminde Hatay Antakya şehri çok önemli potansiyele sahiptir. Keşvedilmeyi bekleyen zengin bir coğrafyadır.

Akdeniz Bölgesi Şehirleri

Kahramanmaraş Şehri
İçel Mersin Şehri
Burdur Şehri
Hatay Antakya Şehri
Korkuteli İlçesi
İskenderun İlçesi
Tarsus İlçesi
Adana Şehri
Bodrum İlçesi
Isparta Şehri
Hatay Antakya Şehri
0 Responses