Bursa








Bursa Şehri İsmini Nerden Alır Turizm de Nasıl Bir Şehirdir

Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara bölümünde Türkiye'nin beşinci büyük şehri.

Eski Çağlarda''Bitinya''adı verilen Bölgenin başkenti olan Bursa'yı M.Ö II.Yüzyıl'da Bitinya Kralı Prusias II kurdu. Şehir kurucusunun adına dayanarak Prusa ismini aldı.

Bir Efsane:Mitolojiye göre savaşçı Herakles'le arkadaşı Polifemos ve Hylas, sefere çıkar ve Mudanya'da karaya ayak basarlar. Herakles kırılmış küreği için ağaç keserken, Hylas su aramaya gider ve ormanın derinliklerinde kaybolur. Çünkü su perileri güzel delikanlıya aşık olmuş ve onu saklamışlardır. Hylas'ın kaybolduğunun farkına ilk önce Polifemos varır. Herakles'le birlikte ''Hylas!Hylas!'' diye bağırıp günlerce ormanda delikanlıyı arar ama bulamazlar. Herakles yoluna devam eder, umudunu yitirmeyen Polifemos orada kalır. Sonraları bölgeye yerleşir ve Bursa'nın bulunduğu ovada önce Kios, sonra Prusa adını alan şehir, yani Bursa'yı kurar.

Bursa şehri bir süre Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmıştır. Osmanlı İmparatorluğu'nun en büyük padişahlarından olan Fatih Sultan Mehmet Bursa'da doğmuştur.

Bugün Bursa modern görüntüsü ile Avrupa şehirlerini kıskandıracak bir güzelliğe sahiptir.

Kış turizmi diyince Türkiye'de ilk akla gelen Uludağ kayak merkezi Bursa şehrindedir.

Kış sporları ve kış turizminde Uludağ kayak merkezi Türkiye'nin en önemli Turizm merkezlerinden biridir. Uludağ kayak merkezi mutlaka görülmesi gerekilen doğa harikası bir yerdir.

Bursa şehri kış turizmi, doğa turizmi ve kültür turizminde çok önemli potansiyele sahiptir.

Bursa şehri Türkiye'nin çok hızlı büyüyen ekonomisine sahip gelişmiş ve sanayileşmiş şehirlerindendir.

Marmara Bölgesi Şehirleri

Çanakkale Şehri
Gelibolu İlçesi
İstanbul Şehri
Sakarya Şehri
Uzunköprü İlçesi
Balıkesir Şehri
Kırklareli Şehri
Edirne Şehri
Bolu Şehri
Bursa Şehri
0 Responses